Ακόμα μια μάχη για δημιουργία αθλητικής Παιδείας

Οι προσπάθειες του ΠΑ.Σ.Π. για δημιουργία σωστής Παιδείας είχαν συνέχεια την περασμένη Πέμπτη (04/12) στην περιοχή Έγκωμης με απόλυτη επιτυχία.

Ο Σύνδεσμος μας συμμετείχε σε εκδήλωση ενόψει Χριστουγέννων στον παιχνιδότοπο «Bubble bubble» και είχε την ευκαιρία να στείλει τα σωστά μηνύματα για το δημοφιλές άθλημα.

Οι Χάρης Κυριάκου, Χοσέ Μορέιρα και Πιέρος Σωτηρίου υπέγραψαν αυτόγραφα για τα παιδιά και φωτογραφήθηκαν μαζί τους, ενώ παρουσιάστηκε και το παραμύθι «Το τελευταίο παιχνίδι» που έχει ως συγγραφέα τoν πρόεδρο του ΠΑ.Σ.Π. Σπύρο Νεοφυτίδη.

Ο τελευταίος, σε δηλώσεις του στο γραφείο Τύπου του Συνδέσμου ανέφερε: «Τα όσα έζησα και ζω καθημερινά στον χώρο του ποδοσφαίρου, αλλά ειδικά με τους ποδοσφαιριστές, με ώθησαν στην απόφαση να γράψω αυτό το παραμύθι έτσι ώστε και εγώ με τον δικό μου τρόπο να περάσω το μήνυμα ότι το επάγγελμα του ποδοσφαιριστή έχει ημερομηνία λήξης και ότι είναι πολύ δύσκολο. ‘Το τελευταίο παιχνίδι’ είναι μια ιστορία για την ομάδα των ΑΕΤΩΝ που βρίσκονταν σε πολύ δύσκολη βαθμολογική θέση και για να μην υποβιβαστεί στην πιο κάτω κατηγορία, θα έπρεπε στον τελευταίο αγώνα του πρωταθλήματος να κερδίσει.

Ήρωας της ιστορίας είναι ο αναπληρωματικός τερματοφύλακας των ΑΕΤΩΝ, ο ΣΤΑΝ, ο οποίος ήταν και ο μεγαλύτερος σε ηλικία απ’ όλους τους άλλους ποδοσφαιριστές και χρειάστηκε να αγωνιστεί στον τελευταίο αυτό αγώνα της ομάδας του, που ίσως όμως να είναι και ο τελευταίος αγώνας της καριέρας του ιδίου.

Μέσα από αυτή την ιστορία τα παιδιά θα κατανοήσουν τους βασικούς κανόνες του ποδοσφαίρου και πώς λειτουργεί μια επαγγελματική ομάδα ποδοσφαίρου .Τέλος θα μάθουν πώς είναι η διατροφή, ο τρόπος προπόνησης των επαγγελματιών ποδοσφαιριστών και γενικότερα η ζωή ενός επαγγελματία ποδοσφαιριστή».

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ