Αισχροκέρδεια σε βάρος ανήλικων παικτών και των οικογενειών τους

Η αισχροκέρδεια σε βάρος ανήλικων ποδοσφαιριστών και των οικογενειών τους, μαστίζει το άθλημα στην Κύπρο και ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Ποδοσφαιριστών δεν πρόκειται να μείνει απαθής.

Ήδη έχει διευθετηθεί όπως στην επόμενη συνεδρία του Δ.Σ. εξεταστεί το θέμα, με στόχο να ληφθούν μέτρα, ώστε να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο.

Επειδή, όμως, ίσως όλα τα πιο πάνω περί αισχροκέρδειας να σας φαίνονται αόριστα, καταγράφουμε ένα παράδειγμα.

Σε τουρνουά στο Παραλίμνι αυτό το Σαββατοκύριακο έγιναν τα αίσχιστα. Καταρχάς οι μικροί ποδοσφαιριστές κατέβαλλαν από 15 μέχρι και 20 ευρώ για τη συμμετοχή τους στο τουρνουά. Ανάλογα με την περιοχή.

Από εκεί και πέρα, οι γονείς των ποδοσφαιριστών είχαν να πληρώσουν για τα καύσιμά τους, αφού μετέφεραν με τα ιδιωτικά τους οχήματα τα παιδιά τους για να συμμετάσχουν στο τουρνουά.

Οι δε χρεώσεις στην καντίνα ήταν υψηλές, αν αναλογιστούμε το κόστος των προϊόντων. 2,5 ευρώ ένα φραπέ, 1 ευρώ το μπουκαλάκι με το νερό και 1,5 ευρώ το αναψυκτικό. Και μην μας πουν ότι «αν θέλατε αγοράζατε», γιατί αυτή η τοποθέτηση δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα.

Ερχόμενος από μια μακρινή πόλη, δεν έχεις την πολυτέλεια να βγεις εκτός αθλητικού κέντρου για να αγοράσεις ένα μπουκάλι νερό στο παιδί σου σε κανονική τιμή (με 50 σεντς ένας περιπτεριούχος βγάζει αξιοσέβαστο κέρδος). Μην ξεχνάμε ότι τα παιδιά έπαιζαν υπό δυσχερείς καιρικές συνθήκες και υψηλές θερμοκρασίες.

Πλέον το ποδόσφαιρο έχει γίνει πολύ ακριβό άθλημα και δεν είναι προσιτό σε όλους. Δείτε τον κατάλογο της ντροπής:

Συμμετοχή 15-20 ευρώ

Αναψυκτικό 1,5 ευρώ

Νερό 1 ευρώ

Φραπέ 2,5 ευρώ

Οδοιπορικά

Ασφαλώς, δεν είναι μόνο στο Παραλίμνι που γίνονται αυτά. Τα ίδια και χειρότερα συμβαίνουν σε άλλες περιοχές και πόλεις της Κύπρου.

Το θέμα, όπως σημειώσαμε, θα μας απασχολήσει στην επόμενή μας συνεδρία, στην οποία θα καταλήξουμε σε συγκεκριμένες αποφάσεις που θα αποσκοπούν στην πάταξη του φαινομένου.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ