Αδικούμε τα ταλέντα μας περισσότερο απ΄ όλους τους Ευρωπαίους

Η νέα δημοσίευση του Διεθνούς Κέντρου Αθλητικών Ερευνών (CIES) πρέπει να προβληματίσουν σοβαρά όλους όσοι εμπλέκονται με το κυπριακό ποδόσφαιρο.

Σύμφωνα με την τελευταία δημογραφική ανάλυση του εν λόγω οργανισμού, οι παίκτες που αναδείχθηκαν από ακαδημίες κυπριακών ομάδων α΄ κατηγορίας, έχουν πάρει τον λιγότερο χρόνο συμμετοχής απ΄ όλα τα μεγάλα πρωταθλήματα της Ευρώπης!

Τα στοιχεία του Διεθνούς Κέντρου Αθλητικών Ερευνών για την χρονική περίοδο μεταξύ των μηνών Ιούλιο και Αύγουστο του 2015, είναι διαφωτιστικά. Οι παίκτες που αναδείχθηκαν από τις ακαδημίες των ομάδων α΄ κατηγορίας έχουν πάρει μόλις το 5.1% του αγωνιστικού χρόνου στο πρωτάθλημα. Ιδιαίτερα χαμηλό ποσοστό, που αποτελεί το… ναδίρ της Ευρώπης.

Στην ίδια θέση είναι και η Τουρκία (5.1%), ακολουθεί η Ελλάδα(5.8%), ενώ ελαφρώς καλύτερη είναι η κατάσταση της Πρέμιερ Λιγκ (7.75%). Η Αγγλία δεν έχει τόσο μεγάλο πρόβλημα, αν αναλογιστούμε ότι διαθέτει αρκετές άλλες επαγγελματικές κατηγορίες, στις οποίες αγωνίζονται ντόπιοι ποδοσφαιριστές.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ