Οι New York Times προβάλλουν τις θέσεις του ΠΑΣΠ και δηλώσεις του Νεοφυτίδη

Τις θέσεις του ΠΑ.Σ.Π. σε σχέση με το κυπριακό ποδόσφαιρο παρουσιάζουν οι New York Times.

Το γνωστό έντυπο ασχολήθηκε εκτενώς με την κατάσταση στο κυπριακό ποδόσφαιρο με αφορμή τις καταγγελίες του Μάριου Παναγή και για τους σκοπούς του ρεπορτάζ μίλησαν με τον πρόεδρο του Συνδέσμου, Σπύρο Νεοφυτίδη.

 

Το απόσπασμα του ρεπορτάζ που αφορά τις θέσεις του ΠΑ.Σ.Π.:

«Πρόσφατα το 2014, σύμφωνα με έρευνα που έκανε η Ένωση Ποδοσφαιριστών στην Κύπρο, το συνολικό χρέος των συλλόγων του νησιού στις κορυφαίες κατηγορίες ανέρχεται στα 60 εκατομμύρια ευρώ, ή γύρω στα 65 εκατομμύρια δολάρια.

‘Υπήρχαν πολλά λεφτά στο κυπριακό ποδόσφαιρο περίπου 5, 6, 7 χρόνια προηγουμένως’ είπε ο Σπύρος Νεοφυτίδης, ο πρόεδρος της ένωσης ποδοσφαιριστών. ‘Τώρα δεν υπάρχουν καθόλου’.

Αυτό το έλλειμμα είναι εμφανές από τον τρόπο που οι σύλλογοι χειρίζονται τους παίκτες, όπως και από τις κατηγορίες για στήσιμο αγώνων που αιωρούνται πάνω από το κυπριακό ποδόσφαιρο σαν ομίχλη. Οι νέοι οικονομικοί κανόνες από την Ευρωπαϊκή ομοσπονδία ποδοσφαίρου, την ΟΥΕΦΑ, έχουν διασφαλίσει ότι οι περισσότεροι μισθοί πληρώνονται, σύμφωνα με τον Νεοφυτίδη (τρία χρόνια προηγουμένως το 77% των επαγγελματιών ποδοσφαιριστών στην Κύπρο είπαν ότι δεν πληρώνονταν στην ώρα τους) αλλά υπάρχουν ακόμη αρκετά παραδείγματα περιπτώσεων κατά τις οποίες οι σύλλογοι χρησιμοποιούν αθέμιτες, αν όχι παράνομες, μεθόδους για να χειριστούν τους οικονομικούς μπελάδες.

Πριν από τρία χρόνια, ο Νεοφυτίδης θυμάται, ένας παίκτης από τη Βενεζουέλα που έπαιζε στον Ολυμπιακό Λευκωσίας, ο Σίζαρ Αλμπέρτο Κάστρο Πέρεθ, ανέφερε ότι αντιμετώπισε στο σπίτι του δυο μυώδεις άντρες που τον απείλησαν με όπλα και απαίτησαν να υπογράψει ένα χαρτί με το οποίο θα τερματιζόταν το συμβόλαιό του χωρίς να απαιτεί του απλήρωτους μισθούς του.

‘Μου τηλεφώνησε αμέσως μετά, μου είπε τι έγινε και ότι δυο γορίλες είχαν ακόμα και το παλιό του συμβόλαιο για να συγκρίνουν τις υπογραφές’ είπε ο Νεοφυτίδης. ‘Έλα τώρα, πώς είχαν το παλιό του συμβόλαιο;’.

Τον περασμένο χρόνο, είπε ο Νεοφυτίδης, παίκτης άλλου συλλόγου, της Λεμεσού, υποστήριξε ότι είχε πανομοιότυπη εμπειρία. Είπε ότι απειλήθηκε από δυο άνδρες που του είπαν ότι θα του ‘φυτέψουν’ ναρκωτικά στο αυτοκίνητο και θα ενημερώσουν την αστυνομία αν δεν συμφωνούσε να μειώσει τον μισθό του».

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ