11η Απριλίου 2014: Η πιο σημαντική ημέρα για τον Κύπριο ποδοσφαιριστή!

Ίσως η πιο ιστορική ημέρα για τον επαγγελματία ποδοσφαιριστή στην Κύπρο είναι η 11η  Απριλίου.

Την ερχόμενη Παρασκευή στις 10 το πρωί εκπρόσωποι του ΠΑ.Σ.Π., της FIFPro, της UEFA, της ΚΟΠ και της ECA θα έχουν συνάντηση στα γραφεία της Ομοσπονδίας στη Λευκωσία, με αντικείμενο συζήτησης τους ελάχιστους όρους στα συμβόλαια των ποδοσφαιριστών (minimum requirements).

Στην ουσία πρόκειται για την κορύφωση των προσπαθειών του Συνδέσμου μας, για βελτίωση των συνθηκών για τους ποδοσφαιριστές στην Κύπρο. Ως γνωστό, η θέσπιση ενός ενιαίου συμβολαίου που θα διασφαλίζει τους επαγγελματίες παίκτες στο νησί μας, ήταν ο βασικός στόχος του νυν Δ.Σ. του ΠΑΣΠ, που με συντονισμένες, επίπονες και συνεχείς προσπάθειες κατάφερε να κάνει ένα μεγάλο συνδικαλιστικό βήμα.

Η «κάθοδος» στην Κύπρο του πρόεδρου της FIFPro Division Europe, Bobby Barnes, καταδεικνύει και τη σημαντικότητα της συνάντησης. Μαζί με τον κ. Barnes θα έρθει στην Κύπρο την Πέμπτη και ο επικεφαλής του νομικού τμήματος της Παγκόσμιας Ένωσης Ποδοσφαιρικών Συνδέσμων, Wil Van Megen.  Αποστολή τους ασφαλώς να επιτευχθεί ο στόχος για θέσπιση ενιαίου συμβολαίου.

Στη σημαντική αυτή συνάντηση θα συμμετάσχει και ο εκπρόσωπος της UEFA ειδικός σε τέτοια θέματα, Mattias Grafström (Professional Football Affairs Manager).

Στις συζητήσεις που θα γίνουν την ερχόμενη Παρασκευή (11/04) θα συμμετάσχουν τα στελέχη του Εκτελεστικού Συμβουλίου της ΚΟΠ, αλλά και εκπρόσωποι του ΑΠΟΕΛ, της Ανόρθωσης και της Ομόνοιας.

Ο ΠΑ.Σ.Π. θα εκπροσωπηθεί στο ιστορικό ραντεβού από τους Σπύρος Νεοφυτίδης (πρόεδρος) και τους Πάρι Σπανό και Λούη Χατζηδημητρίου (νομικοί σύμβουλοι).

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ