Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ

Ταυτότητα

Ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Ποδοσφαιριστών (ΠΑ.Σ.Π.) είναι ο επίσημος Σύνδεσμος Ποδοσφαιριστών στην Κύπρο. Αντιπροσωπεύει τους Κύπριους ποδοσφαιριστές και τους ξένους ποδοσφαιριστές που απασχολούνται στην Κύπρο. Ο ΠΑ.Σ.Π. είναι επίσημο μέλος της FIFPro, της Παγκόσμιας Ένωσης Ποδοσφαιριστών.


Αποστολή

Ο ΠΑ.Σ.Π. προσφέρει στους ποδοσφαιριστές μέλη του συνεχή προστασία, υποστήριξη και νομική συμβουλή. Η διασφάλιση των ελάχιστων όρων εργασίας, τα εκπαιδευτικά προγράμματα για δεύτερη καριέρα μέσω των υποτροφιών του ΠΑ.Σ.Π. και το Ενιαίο Ασφαλιστικό Σχέδιο του Συνδέσμου προσφέρουν στους ποδοσφαιριστές την απαραίτητη ασφάλεια για το παρόν και το μέλλον τους. Τέλος η Κοινωνική προσφορά είναι αναπόσπαστο κομμάτι της φιλοσοφίας του Συνδέσμου.


Ιστορικό

To 1987 μαζευτήκανε 450 Κύπριοι παίκτες στο ξενοδοχείο Miramare στη Λεμεσό. Είχε έρθει η ώρα να διεκδικήσουν τα δικαιώματα τους. Ανέδειξαν την πρώτη επιτροπή, όπου πρόεδρος ανέλαβε ο Γιαννάκης Γιαγκουδάκης. Το πρώτο συμβούλιο του ΠΑΣΠ στεγάστηκε στα τότε γραφεία της Ολυμπιακής Επιτροπής, που βρίσκονταν σε πάροδο της Γρίβα Διγενή στη Λευκωσία.


Πρώην Προέδροι

 


FIFPro

To 2005 o ΠΑ.Σ.Π. γίνεται μέλος της FIFPro, της Παγκόσμιας Ένωσης Ποδοσφαιριστών, η οποία αριθμεί περισσότερους από 65.000 ποδοσφαιριστές και ιδρύθηκε το 1965. Έχει μέλη 63 εθνικούς συνδέσμους ποδοσφαιριστών, αρκετά υποψήφια μέλη καθώς και ενδιαφερόμενα μέλη-παρατηρητές. Δύο θεμελιώδεις αρχές της FIFPro είναι: «H FIFPro υποστηρίζει τους ποδοσφαιριστές» και «H FIFPro είναι η αποκλειστική συλλογική φωνή των επαγγελματιών ποδοσφαιριστών όλου του κόσμου».


Διοικητικό Συμβούλιο

Πρόεδρος: Νεοφυτίδης Σπύρος
Αναπληρωτής Πρόεδρος: Παναγιώτου Παναγιώτης (Φιλιώτης)
Αντιπρόεδρος Α’: Χριστοδούλου Μάριος
Αντιπρόεδρος Β’: Μερκής Γιώργος
Γραμματέας: Παναγιώτου Ανδρέας
Βοηθός Γραμματέας: Δημητρίου Γιάννης
Ταμίας: Νικολάου Νίκος
Βοηθός Ταμίας: Κατσούρης Νικόλας
Εκπρόσωπος Γυναικείου: Μαρία Ιωάννου
Υπεύθ. Δημοσίων Σχέσεων: Γιώργος Πεγκλής
Εκπρ. Επιτρ. Κατά Της Βίας: Δημήτριου Στέλιος
Εκπρ. Επαρχίας Λευκωσίας: Κυριάκου Χάρης
Εκπρ. Επαρχίας Λεμεσού: Μάρκου Κώστας
Εκπρ. Επαρχίας Λάρνακας: Παύλου Κούλλης
Εκπρ. Επαρχίας Πάφου: Θεοφίλου Κρίστης
Εκπρ. Επαρχίας Αμμοχώστου: Γιαννακού Γιώργος
Εκπρ. Εθνικών Ομάδων: Σωτηρίου Πιέρος


Μήνυμα Προέδρου

«Αγαπητοί ποδοσφαιριστές, ο ΠΑ.Σ.Π. έχει στόχους, όραμα και υποχρέωση απέναντι στο Κυπριακό ποδόσφαιρο. Διασφαλίζουμε την βιωσιμότητα και την ομαλή λειτουργία του συστήματος, τον σεβασμό και την συνεργασία όλων των εμπλεκομένων απέναντι στους επαγγελματίες ποδοσφαιριστές αλλά και τους ερασιτέχνες. Για αυτό η στήριξη σας ως μέλη είναι απόλυτα απαραίτητη αφού ότι πετύχαμε έγινε ομαδικά και όχι ατομικά. Εξάλλου το ποδόσφαιρο, είναι ομαδικό άθλημα.»


Ωφέλη Μελών

Τα μέλη του ΠΑ.Σ.Π. απολαμβάνουν δωρεάν νομική συμβουλή, μεγάλο αριθμό προνομίων κι εκπτώσεων από επιχειρήσεις και υπηρεσίες ενώ μπορούν και συμμετέχουν στις διάφορες επίσημες ποδοσφαιρικές βραβεύσεις και εκδηλώσεις. Επίσης μπορούν να σπουδάσουν μέσω του προγράμματος υποτροφιών του ΠΑ.Σ.Π. και να συμμετέχουν στο Ενιαίο Ασφαλιστικό Σχέδιο. Παράλληλα είναι συνδρομητές του ετήσιου περιοδικού του συνδέσμου και απολαμβάνουν το καθιερωμένο Χριστουγεννιάτικο Δώρο.


Είπαν για τον ΠΑΣΠ

ΜΑΡΙΟΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΥ
«Μαζί με το βραβείο Ήθους που μου απένειμε ο ΠΑ.Σ.Π. πήρα και μία πλήρη υποτροφία για σπουδές. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον σύνδεσμο και να τον συγχαίρω για όλες τις δράσεις που κάνει προωθώντας το ευ αγωνίζεσθαι. Είναι σημαντικό να είσαι μέλος του ΠΑ.Σ.Π., καθώς εμείς οι ποδοσφαιριστές αποκτούμε προστασία αλλά και δύναμη για να διεκδικήσουμε τα αιτήματα μας.»

BOY WATERMAN
«Είναι πολύ σημαντικό να είσαι μέλος του Συνδέσμου Ποδοσφαιριστών στη χώρα που αγωνίζεσαι. Ο ΠΑ.Σ.Π. φροντίζει για τα μέλη του, ξένους και Κύπριους. Όπως και ο αντίστοιχος σύνδεσμος στην Ολλανδία (VVCS) που ήμουν μέλος, o ΠΑ.Σ.Π. βοηθά τους ποδοσφαιριστές για όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στον εργασιακό τους χώρο όπως π.χ. προβλήματα με τα συμβόλαια τους. Επίσης ο ΠΑ.Σ.Π. με τις διάφορες βραβεύσεις μας κάνει να νιώθουμε όμορφα και να αποκτούμε αυτοπεποίθηση.»

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ
«Ο ΠΑ.Σ.Π. ως ο κατεξοχήν εκπρόσωπος των ποδοσφαιριστών πάντοτε είχε κοινωνική ευαισθησία και αυτό το έδειξε με τη στήριξη του στο «Γκολ στη ζωή» από τη πρώτη στιγμή. Παράλληλα εγώ είμαι από τους πρώτους τυχερούς απόφοιτους του FIFPro on line academy ως μέλος του ΠΑ.Σ.Π.. Πλέον με το πτυχίο που απέκτησα βλέπω το ποδόσφαιρο κι από άλλη οπτική γωνιά. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Σύνδεσμο μέσα από τη καρδιά μου.»

ΛΟΥΚΡΗΤΙΑ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ
«Οι ποδοσφαιρικές αξιολογήσεις για τις υποτροφίες ήταν μια πολύ καλή εμπειρία για εμένα. Το γεγονός ότι οι αξιολογητές έρχονται από την Αγγλία και δουλεύουν σε ομάδες της Premier League δείχνει την πολύ καλή δουλειά που κάνει ο ΠΑ.Σ.Π.. Δεν θα μπορούσα να διεκδικήσω υποτροφία χωρίς την βοήθεια του ΠΑ.Σ.Π.. Είναι πολύ σημαντικό που ο σύνδεσμος μας, μας βοηθά και είναι δίπλα μας.»